MEET FRANS

photographer noun [ C ] fəˈtɒɡ.rə.fər | A person who takes photographs, either as a job or hobby.

Wie ben ik?

Een hele ! Mijn naam is Frans Snoek, ik ben 19 jaar oud en ik heb een grote voorliefde voor pizza. Mijn missie: een succesvolle fotograaf zijn.

Wie, wat en waarom?

Nadat ik was ingeburgerd in de wereld van fotografie en vooral veel natuurfotografie gedaan te hebben vroeg een vriendin of ik een wat foto's van haar wilde maken. I just knew that was it.

De reden: Ieder mens is anders, ook is ieder mens onvoorspelbaar, maar wel controleerbaar, als je snapt wat ik bedoel.. Je weet nooit van tevoren hoe iemand zich gaat gedragen, maar je kan wel instructies geven aan iemand om de manier waarop die persoon zich gedraagt te beïnvloeden. En dat vind ik erg fascinerend. En nog een dingetje: met mensen kun je praten, mensen zijn gezellig, bomen zijn uitermate relaxed, maar ze zeggen niks terug en dieren rennen vaak weg als je in de buurt komt. Dat is waarom ik graag plaatjes van mensen schiet, de natuur is en blijft prachtig, maar mensen zijn nou eenmaal wat gezelliger ;)

Voorstelrondje

Ik woon sinds mijn geboorte al in Ermelo, maar tijdens mijn studententijd heb ik heel Nederland afgereisd en heb ik megaveel superleuke plekjes ontdekt. Op vakantie in eigen land is zo gek nog niet! Naast fotograaf ben ik actief als Junior Webdeveloper bij Become-IT of aan het werk bij McDonald's. Ik ben een echte muziekliefhebber, verslaafd aan koffie en een sucker voor gouden momenten met vrienden.

STORYTIME - The Journey

Het begon allemaal met een fotowedstrijd in groep 8 van de basisschool. Daarvoor ging ik samen met mijn oom op pad om een zo mooi mogelijke foto te maken. Ik dacht: Dit wil ik vaker doen! Voor de eerste keer met een camera van professioneel formaat heb ik ook nog een goed resultaat geboekt. Op 1 foto na was die van mij de mooiste. Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik mijn eerste smartphone. En al gauw was ik ook daarmee regelmatig aan het fotograferen.

Fast forward 4 jaar later kocht ik mijn eerste echte DSLR (spiegelreflex) camera. Een Canon EOS 1300D met een 18-55mm lens. Daarmee heb ik een hele tijd rondgelopen. Tot ik toe was aan iets proffesionelers. Omdat ik student was was mijn budget helaas niet zo heel erg groot. Daarom ben ik gegaan voor de Canon EOS 760D. Tegelijkertijd heb ik ook een nieuwe lens gekocht. Een 50mm f1.8, een portretlens. Toen ik hier eenmaal een fotoshoot mee had gedaan was ik niet meer weg te slaan bij die combinatie.

Verkooppraatje

En als jij nou nog een paar leuke foto's nodig hebt voor je LinkedIn profiel, of als je een leuk portret wil van je (klein)kinderen, of misschien een gezinsfoto, of iets volledigs anders kan natuurlijk ook, ik ben van alle markten thuis! Schroom dan niet en neem hier contact met mij op. Dan bekijken we samen wie, wat, waar en wanneer en bedenken we er een leuk prijsje bij.

With kind regards,
Frans Snoek*

Frans Snoek, Fotograaf in Ermelo, Harderwijk, Putten en omstreken.

* Dit is niet mijn echte handschrift!